Rahvale oli ümberläinud kalakoorem kui haakrik

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarkümmend tonni lõhet kadus nagu tina tuhka. Pärast rannarahva ja rasketehnika ülekäimist meenutavad õnnetuspaigas toimunut vaid plasttükid.
Paarkümmend tonni lõhet kadus nagu tina tuhka. Pärast rannarahva ja rasketehnika ülekäimist meenutavad õnnetuspaigas toimunut vaid plasttükid. Foto: Ants Liigus

Ennevanasti, kui meri midagi kaldale kandis, kuulus see kirjutamata reegli kohaselt rannarahvale. Samale reeglile toetudes tassis Häädemeeste kandi rahvas läinud reede varahommikul Majaka küla juures kraavi põrutanud veokist välja paiskunud paarkümmend tonni külmutatud Norra lõhet laiali.

Ega kohalikud sellest aktsioonist rääkima kipu. Kui küsida, siis möönavad, et kuulduste kohaselt lõpetas üks kalakoormaga auto kraavis. Kas jäi Läti poole teel olnud sohver tukkuma või jooksis põder ette.

Ollakse kuulnud sedagi, et käis suurem korjamine – pärast seda, kui politsei sündmuskohal lindid kokku korjas ja autojuht kinnitas, et koorem on kindlustatud ja kuulub mahakandmisele ehk prügimäele vedamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles