Linn andis välja trükise "Muusikalinn Pärnu 2015"

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükise „Muusikalinn Pärnu 2015“ esikaas.
Trükise „Muusikalinn Pärnu 2015“ esikaas. Foto: Pärnu linnavalitsus

Muusika-aasta raames andis pikkade muusikatraditsioonidega Pärnu välja trükise „Muusikalinn Pärnu 2015“. Trükis on huvilistele tasuta.

Muusika-aasta raames toimuvad kontserdid, koolikontserdid, festivalid, konkursid, konverentsid, loengud, näitused jpm. Mai lõpus tähistatakse Pärnumaa laulupeoga „Imede aias“ 115 aasta möödumist Pärnu linna esimesest laulupeost, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunap.

Tulemas on Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss ja ooperifestival PromFest. Juulis on Pärnu rahvusvaheline muusikafestival Järvi akadeemia, läbi suve toimuvad Pärnu orelifestivali kontserdid ja augustis on rannas rahvusvaheline suursündmus elektroonilise tantsumuusika huvilistele Weekend Festival Baltic. Pärnus korraldatakse hulgaliselt väiksemaid festivale ja kontserdisarju. Suvemuusikat saab nautida ranna kõlakojas, parkides ja väljakutel.

 „Et pärnakas siinsest muusikaelust hästi informeeritud oleks ja võimalikult paljust osa saaks, andis linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond välja 40-leheküljelise trükise „Muusikalinn Pärnu 2015“.

Peale muusikasündmuste kalendri leiab sealt lugemist Pärnus elavatest ja siit pärit muusikainimestest, linna esinduskollektiividest, muusikasündmuste korraldajatest. „Usume, et muusika-aasta sündmused pakuvad elamusi ka Pärnu külalistele, sest muusika kannab sõnumit, mis on mõistetav kõigile, sõltumata rahvusest ja keelest,“ ütles väljaande toimetaja Ela Tomson.

Trükise kujundas reklaamitoimetaja Tõiv Jõul ja väljaandesse on artiklitega panustanud Pärnu tuntud muusikainimesed.

„Muusikalinn Pärnu 2015“ on tasuta saadaval Pärnu päeva sündmustel, hiljem Pärnu kontserdimajas ja teistes kontserdipaikades, Pärnu keskraamatukogus, kultuurikeskustes ja turismiinfopunktis. Trükist saab lugeda juba praegu veebiväljaandena Pärnu linna kultuuriportaalis.

2015. aasta on Eestis kuulutatud muusika-aastaks ja seda saadab tunnuslause "Kõlab hästi!". Muusika-aastaga soovitakse tõsta Eesti mitmekülgne muusikaelu tähelepanu keskpunkti, tutvustada muusika loojaid ja esitajaid, innustada muusikahuvi ja suurendada muusika rolli Eesti inimeste elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles