Pärnu päev algab liha ja leivaga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati serveeriti Pärnu rahvale siga suvel toimunud Grillfestil. Vasakult: Auris Rätsep, Toomas Kivimägi ja Juha Köögikubjas Rantanen.
Viimati serveeriti Pärnu rahvale siga suvel toimunud Grillfestil. Vasakult: Auris Rätsep, Toomas Kivimägi ja Juha Köögikubjas Rantanen. Foto: Grillfest

Sel pühapäeval pakuvad Pärnu linnavalitsuse ja Grillfesti esindajad paastu lõppemise ja algava Pärnu päeva puhul küpsetatud siga. Tasuta söömaaeg toimub Pärnu Keskuse ja Port Arturite vahel Martensi väljakul tund enne keskpäeva.

“Pärnumaa grillmeister Meelis Meedla alustab 50 kilogrammi kaaluva Rakvere lihakombinaadi ehtsa Eesti sea küpsetamist BBQ-ahjus juba laupäeva õhtul. Pühapäeva hommikul transpordime kogu varustuse Martnesi väljakule, kus küpsemine jätkub rahva silme all ja lõpeb piduliku serveerimisega,“ selgitas Grillfesti korraldaja Auris Rätsep.

Kokku küpseb siga suures ahjus madalal kuumusel 18 tundi. Suurest seast jätkub maitsmiseks mõnesajale inimesele. Iga toidusõber saab tüki head barbecue-liha, Hagari värske ciabatta ja maitse lisamiseks kastmeid. „See kõik on väike eelmaitse 12.-13. juunil Pärnu Vallikääru aasal toimuvale toidukultuurifestivalile, kuhu sissepääs on ikka tasuta,“ sõnas Rätsep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles