Lastekirjanduse päeval kõlas Pärnus Liivi luule

, Eesti keele ja kirjanduse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 2. aprillil kogunes Pärnu koolide luulehuviliste seltskond Rääma kooli, et võistelda ülelinnalisel vendade Liivide luulekonkursil. Iga osaleja esitas luuletuse ja proosapala, mille autorid olid Juhan ja Jakob Liivi kõrval Liivi luuleauhinna laureaadid.

„Järjest tasavägisemaks läheb see võistlus, järjest raskem on öelda, kes on parim. Kõikide esinemistes on midagi erilist ja väga head,“ ütles pikaajalise Liivi konkursside korraldamise praktikaga žüriiliige Kaie Pupp. Peale tema kuulusid žüriisse näitleja ja lavastaja Kaili Viidas ning Eesti näitejuhtide teatritrupi juhatuse liige Viivi Metslaid.

7.-9. klasside arvestuses sai esimese koha Ane Mitt (Rääma põhikool, juhendaja Monika Limberg), teiseks tuli Elisabeth Proos (Kuninga tänava põhikool, juhendaja Kristiina Hunt) ja kolmandaks Sirle Allikivi (Kuninga tänava põhikool , juhendaja Lia Viller).

5.-6. klasside arvestuses osutus parimaks Miia Puidet (Kuninga tänava põhikool, juhendaja Kristiina Hunt), teiseks tuli Sigrit Tõll (Mai kool, juhendaja Tiiu Sarv) ja kolmanda koha sai Paula Kübar (Ülejõe gümnaasium, juhendaja Marja Tõnts).

Žürii andis Juhan Liivi loomingu esitamise eest välja kaks eriauhinda, mille said Berit Penu (Rääma põhikool, juhendaja Heli Buht) ja Liisbeth Prangli (Kuninga tänava põhikool, juhendaja Lia Viller). Samuti valiti Vene kooli parim Liivi luule esitaja: Lika Benjušite (Vene gümnaasium, juhendaja Roza Fell).

Ane Mitt Rääma põhikoolist ja Lika Benjušite Vene gümnaasiumist osalevad üleriigilisel vendade Liivide luulekonkursil Alatskivil 18. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles