“Kuradi murdja” etendub taas

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu päeval etendub taas jaanuaris välja toodud ja Eesti mütoloogial põhinev lavastus “Kuradi murdja”.
Pärnu päeval etendub taas jaanuaris välja toodud ja Eesti mütoloogial põhinev lavastus “Kuradi murdja”. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval, kui tähistatakse Pärnu päeva, etendub taas jaanuaris välja toodud ja Eesti mütoloogial põhinev lavastus “Kuradi murdja”, mille autoriks tandem Barbara Lehtna - Annika Viibus.

“Kuradi murdja” põhineb lavastuse koreograafi Annika Viibuse sõnutsi Eesti hundimüütidel, kuid laval on need hoopis teistsuguses kastmes. “Meile meeldivad segavormid. Seetõttu tahtsime siduda Eesti rahvapärimuse tänapäevaga ja ühendasime libahundimüüdi narkomaania temaatikaga,” seletas Viibus.

Jaanuaris tuult ja tormi trotsinud osalejad tõid publiku ette lavastuse Pärnu rannas, tol korral oli eesmärk leida Pärnu rannale harilikust teistmoodi kasutus. Seekord kolitakse õhtupimeduses Pärnu muuseumi esisele platsile.

“Kindlasti muudab asukohamuutus veidi etenduse üldist õhkkonda, aga päris samasugust asja ei saa ega tahagi me teha. Ühe lavastuse iga etendus peabki olema omanäoline, sest see näitab arengut, seetõttu on üllatuslikke nüansse oodata neilgi, kes “Kuradi murdjat” juba jaanuaris nägid, “ avaldas Viibus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles