Kodukandi liikmeid võõrustas aasta küla nominent

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kogukonnalt oodatakse kaasaräämist ja koostööd hariduses, turvalisuses, sotsiaal- ja kultuuritöös,” nentis külaliikumise Kodukant juhatuse esimees Krista Habakukk.
“Kogukonnalt oodatakse kaasaräämist ja koostööd hariduses, turvalisuses, sotsiaal- ja kultuuritöös,” nentis külaliikumise Kodukant juhatuse esimees Krista Habakukk. Foto: Silvia Paluoja

Pärnumaa Kodukant valmistub Eesti külade maapäeval ütlema oma sõna ja alustas ettevalmistusi koolitusega “Haritud kogukond ja kogukonnakool”, kus külas olid ja kogemusi jagasid Tšehhi Vabariigi esindajad.

Koolitusel osalejaid võõrustas ja tutvustas alevit Lavassaare külaselts, mis on tänavune Eesti aasta küla nominent kui Pärnumaa Kodukandi aasta küla 2014. Kas poolesaja liikmega seltsi tegevus viib Lavassaare laureaadiks, selgub augustis.

Eesti külaliikumise Kodukant juhatuse esimees Krista Habakukk ärgitas arutlema elukestva õppe ja tööandjate õppijasõbralikkuse üle. Ta nentis, et paraku ei võta õppijad ise õppimisena näiteks kogemusi, mida saab kas või külaseltsi üritust korraldades. Habakuke sõnutsi kipub Eestis väheks jääma ühist minekusuunda, selle tõestuseks on tõdemus, et kohalik kogukond ja haridusasutus veavad justkui eri vankrit koostöö tegemise asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles