Pärnus esineb mitusada muusikut

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dirigent Tõnu Kaljuste ja Eesti Kontserdi eestvõttel kantakse täna õhtul Pärnu kontserdimajas ette Hector Berliozi monumentaalne reekviem, mida helilooja kavandas esitama kuni 600 muusikut.

Kontserdi produtsent Tuuli Metsoja möönis, et Eesti kontserdimajadesse nii suurt koosseisu koos publikuga ei mahuta, kuid osalevaid muusikuid on tublisti üle 200: Eesti riiklikule sümfooniaorkestrile on lisandunud neli vaskpillibandat (väljaspool põhilava paiknevad pillimehed), kaasa teevad kolm koori – Eesti rahvusmeeskoor, tütarlastekoor Ellerhein ja Tallinna muusikakeskkooli noortekoor – ja tenor Endrik Üksvärav.

Eile kanti suurteos ette Estonia kontserdisaalis. Seal oldi sunnitud vaskpillibandad paigutama publikurõdule, lava ehitati kuulajate arvelt ajutiselt suuremaks ja lauljatele ehitati saali kuuerealine kooripoodium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles