Pärnakad pääsevad ümber Viljandi järve jooksule eribussiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve jooksu start. Arhiivifoto.
Viljandi järve jooksu start. Arhiivifoto. Foto: Elmo Riig / Sakala

1. mail Pärnust ümber Viljandi järve jooksule suunduvad jooksjad ja kepikõndijad saavad sõita sinna bussiga, mille pileti hind on tavalisest kaks korda madalam.

Hansa Liinide kaubamärgi all sõitev buss sõidutab Pärnu bussijaamast jooksjad 1. mail Viljandisse ja toob hiljem koju tagasi kuue euro eest. Sellised eribussid väljuvad Viljandisse 1. mai hommikul ka Tartust ja Tallinnast. "Need linnad on valitud põhjusel, et need on kolm hansalinna, kuhu Hansa Liinide bussid iga päev sõidavad," teatasid Viljandi järve jooksu korraldajad.

Ümber Viljandi järve jooksu korraldajad ja Hansa Liinide esindajad soovitavad edasi-tagasi pileti varakult osta. Seda saab teha Viljandi järve jooksu veebilehel, kus on ka täpsem info väljumisaegade kohta.

Hansalinnade jooksjatele pakutakse soodsat sõiduvõimalust seepärast, et sel suvel, 4.-7. juunini peetakse Viljandis rahvusvahelisi hansapäevi, kuhu on tulemas ligemale 80 Euroopa hansalinna esindajad. Kokku oodatakse Viljandisse sel ajal üle 35 000 inimese.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti vanim traditsiooniliselt peetav rahvaspordivõistlus, mis sel aastal on kavas 86. korda. Aprilli alguse seisuga on 1. mail Viljandi staadionilt startivale jooksule ja kepikõnnile on minemas 2800 osalejat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles