Raeküla kooli solistide konkurss tähistas 20 aasta juubelit

, huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli 20. solistide konkurss.
Raeküla kooli 20. solistide konkurss. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla koolis  toimus juba 20. korda solistide konkurss, kus tänavu osales õpetajate Sirle Siku ja Tiiu Künnapase juhendamisel 54 õpilast.

1. ja 2. klasside õpilastele toimus eelvoor, sest nendest klassidest oli osalejaid väga palju. Paljud väikesed solistid laulsid end „pärisvooru“, sest nad olid nii head lauljad. Nii oli 2.–3. klasside arvestusese väga tugev konkurents, mis muutis žürii (Helvi Treiblut, Kenneth Dasvand, Kristo Kalev, Boris Leppsoo) töö vägagi raskeks.

Esimeste klasside õpilastest laulis end esimesele kohale Diana Vaiganova. 2.–3. klasside arvestuses pälvis kõrgeima koha Rebeca Baumann. 4.– 6. klasside õpilastest vääris tähelepanu Mari-Liis Holm, kes saatis end kitarril ja laulis hispaania keeles. Vanematest õpilastest laulis end esimeseks Laura Laud.

Pause täitsid Kirsika Maamägi ja koolipoiste bänd koosseisus Egert Kunto, Andre Anni ja Karl Rein.

„Ei ole eelmiste konkurssidega  kursis, kuid üllatas lauljate hulk ja noorema astme ühtlaselt hea tase,“ rääkis žürii liige Helvi Treiblut pärast solistide konkurssi. „Suurt tunnustust ja lugupidamist väärivad mõlemad muusikaõpetajad. Repertuaar oli huvitav, enamasti solistile sobiv ja jõukohane. Lapsed nautisid nii oma esinemist kui publiku heatahtlikku reaktsiooni. Märkimata ei saa jätta kvaliteetset helivõimendust. Žürii arutelud ja otsused olid ülimalt üksmeelsed. See oli igati õnnestunud juubeliüritus.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles