Kreeka mängib Vene ruletti

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laenuleivast ja laastutulest elatuva Kreeka peaminister Alexis Tsipras lubas, et valitsus on valmis rakendama peamiste laenuandjatega saavutatud kokkulepet, kuid mitte iga hinna eest. Kreekale on võlgu elamine normaalne.
Laenuleivast ja laastutulest elatuva Kreeka peaminister Alexis Tsipras lubas, et valitsus on valmis rakendama peamiste laenuandjatega saavutatud kokkulepet, kuid mitte iga hinna eest. Kreekale on võlgu elamine normaalne. Foto: Reuters

Täna lendab Kreeka peaminister Alexis Tsipras Moskvasse. Valitsusjuht püüab Kreeka kokkuvarisemise ärahoidmiseks leida uusi rahaandjaid.

Kes laenaks miljardeid pankroti lävel seisvale rahvale? Tsipras ise, nii teatas ta veebruaris, loodab selle peale, et Vladimir Putin ulatab talle vastupidiselt Euroopa Liidule lahkema abikäe.

Sellest tulenevalt jälgib Brüssel murelikult Tsiprase visiiti. Euroopa Parlamendi esimees Martin Schulz hoiatas Ateenat eurooplaste ühise rinde lagundamiskatse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles