Linnud annavad hommikul kontserdi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnokk.
Kuldnokk. Foto: Ants Liigus

Soojalaine toob kodukanti talvitumast tagasi üha uusi rändureid, kelle kevadist ühiskontserti aitab pühapäeva üheksandast hommikutunnist mõista ornitoloog Eedi Lelov, kes juhendab Pärnus Alevi II kalmistu väravast algavat linnuretke.

Pärnumaa loodushariduskeskuse ornitoloogiakeskuse juhendaja Eedi Lelov on maakonnas tuntud ornitoloog, kelle sõnade kohaselt on Alevi kalmistu nagu suured puistud linnades ikka põnev ja linlasest linnuhuvilisele kättesaadav paik, kus pilku püüavad eelkõige väikesed värvulised: tihased, puukoristajad, mets- ja rohevindid.

“Mõni aasta tagasi kohtasime kevadisel linnarahvale ja õpetajatele korraldatud linnuretkel Eesti linnumagnetit valgeselg-kirjurähni, kes meie maal tunneb ennast veel suhteliselt hästi, kuid lääne linnugurmaanidele on mõnus ja rõõmu tekitav linnuelamus,” meenutas Lelov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles