Koolide hindamise võimalus avardub

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi loodavas koolide uutmoodi võrdlemises on riigieksamite tulemused vaid üks näitaja paljude seas.
Haridus- ja teadusministeeriumi loodavas koolide uutmoodi võrdlemises on riigieksamite tulemused vaid üks näitaja paljude seas. Foto: Urmas Luik

Haridus- ja teadusministeerium loob vastukaaluks riigieksami tulemuste põhjal meedia koostatavale koolide edetabelile teist, hoopis muudel näitajatel baseeruvat pingerida.

„Meie soov on lõpetada see ühe edetabeli domineerimine kooli kohta järelduste tegemiseks,“ selgitas haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Argo Kerb. „Võtame või Treffneri, kus enamik õpilasi tuleb ümberkaudsetest põhikoolidest või gümnaasiumidest, mis on riigieksamite tulemuste põhjal madalate tulemustega, aga ometi on nad saanud seal väga tugeva hariduse, et Treffnerisse õppima tulla – üksnes riigieksamite pealt selline asi välja ei paista.“

Hulk uusi näitajaid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles