Pärnu politsei otsib kassitulistajat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupüss. Foto on illustreeriv.
Õhupüss. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu politseijaoskond sai teate, et märtsi lõpus tulistati Pärnus kassi. Asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust. Politsei otsib juhtunu tunnistajaid ja tuletab kõigile meelde, et looma väärkohtlemine on raske süütegu.

Politseile teatati, et 28. märtsil kella 17.30 ja 18.30 vahel vigastati Pärnus Tammiste vibustaadioni naabruses Kaasiku tänaval ühe pere kassi. Loomaga mindi arstiabi saamiseks loomakliinikusse ja selgus, et teda on vigastatud seni tuvastamata relvaga.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse juhtivuurija Kaire Konts kinnitas, et juhtum on äärmiselt kahetsusväärne ja selle lahendamisse suhtub politsei täie tõsidusega.

„Üsna tõenäoline on, et paljudes peredes on õhkrelvad, mis on piiramata tsiviilkäibega. See tähendab, et nende puhul ei ole vaja soetamis- ega relvaluba. Kahetsusväärne on, kui selliseid relvi kasutatakse moel, mis ohustab kas ümberkaudseid inimesi või loomi. Politsei nimel panen kõigile südamele, et sellist relva perre soetades lepitaks kokku selle kasutamise otstarbe ja kasutamiskohtade suhtes,“ lausus Konts, lisades, et oma laskeoskuse proovilepanekul kellegi vigastamine on lubamatu tegu.

Politseil on alust arvata, et eelkirjeldatud juhtum ei ole viidatud piirkonnas ainuke. Seoses sellega palub politsei kõigil, kel on infot, mis aitab kaasa süüdlase väljaselgitamisele, teatada sellest uurijale telefonil 5343 5613, vihjetelefonil 444 6555 või e-posti aadressil laane.vihje@politsei.ee. Vajadusel tagatakse teataja anonüümsus.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku 264. paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. Süüdimõistmisel määratakse sellise teo eest rahaline karistus või kuni aastane vangistus. Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles