Kontserdisarjas esinevad tütarlastekoor Elise ja organist Jaanus Torrim

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tütarlastekoor Elise.
Tütarlastekoor Elise. Foto: Pärnu Ooper

Laupäeval, 18. aprilil tähistavad Pärnu Eliisabeti kirikus kontserdisarjas "Musica sacra" oma loomingulise tegevuse 25. aastapäeva tütarlastekoor Elise Kai-Tõe Ellermaa juhatusel ja organist Jaanus Torrim.

Rõõmsas ja kirevas sünnipäevakavas on nii klassikat kui Eesti muusikat.

1990. aastal loodud Pärnu tütarlastekooris Elise laulavad 10-18aastased Pärnu ja Pärnumaa tütarlapsed. Koori on algusest peale juhatanud Kai-Tõe Ellermaa, keda abistavad kontsertmeister Gerly Kättmann ja hääleseadja Ruth Lehis.

Elise on andnud kontserte ja esinenud rahvusvahelistel festivalidel ja konkurssidel Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Taanis, Hollandis, Saksamaal, Itaalias, Slovakkias, Prantsusmaal, Suurbritannias, Norras, Venemaal ja Hispaanias. Koori musitseerimine on salvestatud viiele helikassetile ja -plaadile.

Elise asutaja ja dirigent Kai-Tõe Ellermaa õppis koorijuhtimist Tallinna konservatooriumis Ants Üleoja õpilasena. Peale Elise on ta juhatanud Pärnu kunstide maja neidudekoori Nurmenukk, lastekoori Pöial-Liisi ja olnud Pärnu kammerkoori Ave Canto dirigent.

Praegu juhatab Ellermaa kirikumuusika liidu lastekoori Väike Küünal ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse töötajate koori. Ühtlasi on ta hinnatud kui koorijuhtide koolitaja ja koorikonkursside žüriiliige.

Vaimulik, helilooja ja organist Jaanus Torrim on õppinud orelimängu Kadri Ploompuu, Piret Aidulo, Rolf Uusvälja, Andres Uibo ja Ines Maidre käe all ja heliloomingut Lembit Veevo ja Eino Tambergi juures.

1999. aastast töötab Torrim Pärnu Eliisabeti kiriku organistina ja 2013. aastast Pärnu Eliisabeti koguduse diakonina. Torrimi loomingu hulgas on kaks sümfooniat, vokaal- ja orelimuusikat. Organistina on ta peale Eesti esinenud Venemaal, Soomes, Rootsis ja Saksamaal. 2000. aastal kutsus ta ellu Pärnu Eliisabeti kiriku oreli fondi kiriku vana oreli renoveerimiseks. 2010. aastal valmis tema initsiatiivil Eliisabeti kiriku külglöövis orel, mille ehitas orelimeister Hardo Kriisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles