Kaupo Meiel: Kalapulk Nemo kaasus

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Laupäeval näitas TV3 armastatud animafilmi “Kalapoeg Nemo”, mis kõneleb üksikisa ja tema füüsilise puudega poja seiklustest. Nagu lineaartelevisioonile kohane vaheldusid kaadrid joonisookeanist ja selle elanikest reklaamidega.

Sedakorda – on ju Nemo eksirännakutest pajatavat koguperefilmi mitu korda teles näidatud – juhatas reklaamipausi sisse Vici krabipulkade reklaam, milles kinnitati, et krabipulgad on valmistatud ehtsast ookeanikalast. Päris terane tootepaigutus, tuleb tunnistada, mis mõjus omajagu naljakana (reklaamifakt, mitte see, et kalast saab krabi. Selline areng on muidugi kurioosne ja Charles Darwin keerleb selle peale hauas nagu vurrkann).

Nemo sai isaga taas kokku, kalapoeg naasis kooli ja askeetlikud haid hakkasid läbi käima vaimse puudega naisega. Üldse lõppes kõik hästi ja võis rahulikult magama minna ja undki näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles