Juhtkiri: Pidupäev pisaratega silmis

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eile möödus kümme aastat päevast 13. aprillil 2005, mil ametisse astus Andrus Ansipi esimene valitsus. Kümme aastat sellest peale on valitsusjuhi koht olnud Reformierakonna käes. Selle aja jooksul on koalitsioonikaaslasteks kõlvanud kõik parlamendierakonnad. Kõigepealt Rahvaliit ja Keskerakond, siis IRL ja SDE, seejärel IRL, pärast seda sotsid ja nüüd taas IRL ja sotsid.

Pole midagi uut siin päikese all ja võimupartnerite valik näitab, et mingid ideoloogilised erinevused ei loe. Loeb parasjagu toimiv keemia, mis võib oravad kokku viia kas või vanakuradi vanaemaga. Tõsi, praegu kostab retoorikas, et Keskerakonnaga valitsust ei moodustata, aga see jutt võib peagi muutuda. Tangotantsuks on vaja kahte.

Kindlasti pidas Reformierakond eile väikestviisi pidu, sest kümme aastat taasiseseisvunud Eesti ajaloost on veidi alla poole. Sõjaeelsel perioodil vahetusid valitsused kiiremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles