Sintlased viisid Rammi ja Wulffi Tartusse

Urmas Saard
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu “Õrn ööbik, kuhu tõttad sa?” ja samanimelise näidendi autori Raik-Hiio Mikelsaare ettevõtmisel avati laulu autoritele mälestustahvel.
Raamatu “Õrn ööbik, kuhu tõttad sa?” ja samanimelise näidendi autori Raik-Hiio Mikelsaare ettevõtmisel avati laulu autoritele mälestustahvel. Foto: Urmas Saard

Märtsi lõpul jätkati Tartus “Õrna ööbiku” autorite Karl Rammi ja Gustav Wulffi 150. sünniaastapäevale pühendatud kultuurisündmustega, millega alustati mullu sügisel Pärnus ja Sindis.

Mäletatavasti avati Sindi linnavalitsuse ettevõtmisel läinud aasta 13. novembril Alevi kalmistul hauakivi Rammile ja samal päeval tutvustati Sindi muuseumis, gümnaasiumis ja muusikakoolis 130 aasta eest sündinud laulu „Ööpikule“ (algses kirjapildis) autoreid.

Emeriitprofessor Raik-Hiio Mikelsaar sai möödunud aastal valmis mahuka, 248-leheküljelise raamatu „Õrn ööbik, kuhu tõttad sa?“. Esitlus toimus Wulffi sünnimaal Valgjärve vallas, seejärel Sindis ja nüüd Tartus. Kuid Mikelsaar on kirjutanud sama ööbiku ainetel laulunäitemängugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles