Vabatahtlike merepäästjate read said täiendust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäästeoskuste võistlused. Foto on illustratiivne.
Merepäästeoskuste võistlused. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eelmisel nädalal täienesid tunnustatud vabatahtlike merepäästjate read 76 liikmega.

Eelmise nädala lõpu seisuga on Eestis 194 tunnustatud vabatahtlikku merepäästjat, neist 100 tegutseb Lääne prefektuuri tööpiirkonnas.

Politsei- ja piirivalveametis (PPA) vabatahtlike merepäästjatega koostööd koordineeriv Raul Ilisson väljendas heameelt selle üle, et üha enam inimesi näeb võimalust panustada turvalisusesse vabatahtlikuna. Üsna loomulik on, et enim vabatahtlikke merepäästjaid tegutseb Lääne-Eestis kui kõige merelisemas piirkonnas.

Tunnistuse saajad kuuluvad 17 seltsi: MTÜ Hiiumaa Vabatahtlik Merepääste selts (kaks tunnistuse saajat), MTÜ Juminda Poolsaare Korrakaitse (13), MTÜ Kaberneeme Klubi (3), MTÜ Karala Vabatahtlik Tuletõrje Selts (1), MTÜ Purtse Vabatahtlik Merepääste (1), MTÜ Kihnu Mere Selts (2), MTÜ Käsmu Vabatahtlik Merepääste (8), MTÜ Lohusalu Päästeselts (9), MTÜ Lääne-Eesti Vabatahtlik Reservpäästerühm (8), MTÜ Muhu Merepääste Selts (1), MTÜ Naissaare Päästeselts (3), MTÜ Noarootsi Tuletõrjeselts (8), MTÜ Pärispea Vabatahtlike Päästeselts (9), MTÜ Pärnumaa Merepääste (1), MTÜ Saaremaa Vabatahtlik Merepääste Selts (4), MTÜ Eduka Elukorralduse Edendajate Ühendus (Vilsandi Vabatahtlik Päästekeskus - 1) ja MTÜ Vormsi Merepääste Selts (2).

Praegu seovad PPAd koostöösidemed 29 seltsiga. Enim partnereid on Lääne prefektuuri piirkonnas: 100 tunnustatud vabatahtlikku merepäästjat, kes kuuluvad 13 ühingusse.  

Põhja prefektuuriga on seotud 61 vabatahtlikku merepäästjat, kes esindavad 11 ühingut, järgneb Ida prefektuuri tööpiirkond 23 vabatahtlikuga, kes esindavad nelja ühingut. Lõuna prefektuuris - Peipsi järvel kui piiriveekogul - on politseiga koostöösidemeis kümme vabatahtlikku merepäästjat, kes kõik esindavad üht ühingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles