Korvpalli põhiturniiri kõnekat statistikat

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eesti meeste korvpallimeistrivõistluste põhiturniir on läbi ja play-off täistuuridel käimas. Läbi pika hooaja korvpalliliidus peetud statistika räägib asjatundjale nii mõndagi.

Näiteks seda, et esimest korda põhiturniiri viiendana lõpetanud KK Pärnu on tänavu vägagi meeskondlik meeskond, kes tabab suhteliselt hästi nii lähedalt kui eemalt, on agressiivne kaitses, aktiivne palle vahelt lõikama ja korvisööte jagama, aga võiks olla edukam lauavõitluses.

Vaadakem kõigepealt KK Pärnu kui meeskonna kohta üheksa meistriliiga rivaali seas. Korvisöötudelt ollakse teine (keskmiselt 17,3 mängus), kahepunktivisetelt (tabavus 52%) ja vigade tegemiselt (22,4 mängu kohta) kolmas, kolmepunktivisete tabavuselt (34%), vaheltõigetelt (7,2 mängu kohta) neljandad, aga näiteks vabavisete tabavuselt (64%), blokkidelt (1,6 mängu kohta) ja vastaselt vigade välja meelitamiselt (20,1 mängu kohta) seitsmendad ning lauavõitluses koguni kaheksandad ehk eelviimased (kaitselauast 24,0, ründelauast 8,3, kokku 32,3 palli mängu kohta).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles