Koolide nüüdisajastamine toob neisse liftid ja kaldteed

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli suurde majja praegu mööda kaldteed ei saa, ent kunagi kindlasti saab.
Raeküla kooli suurde majja praegu mööda kaldteed ei saa, ent kunagi kindlasti saab. Foto: PP

Kuigi ammu vastu võetud seadusetäht kohustab tagama, et üldkasutatavates ehitistes pääseb liikumispuudega inimene kõigisse ruumesse, pole mitmes Pärnu koolis ei inva- ega tavalifti, pole ratastoolis liikujale nii olulist majja viivat kaldteedki.

Tõsi, nii esimene kui teine etteheide puudutab hooneid, mida ei ole viimasel ajal renoveeritud või mida parasjagu ei nüüdisajastata, sest neis on tõstetool ja kaldtee juba olemas või tuleb renoveerimise järel – see väide käib Koidula kooli kohta.

„Meie tegevus lähtub määrusest „Nõuded liikumis-, nägemis- ja kuulmispuudega inimeste liikumisvõimaluste tagamiseks üldkasutatavates ehitistes”, tõdes Pärnu abilinnapea Jane Mets. Siinkohal on asjakohane viidata määruse paragrahv 19 rakendussättele, mis ütleb: „Olemasolevate üldkasutatavate ehitiste rekonstrueerimisel ja laiendamisel, samuti ehitamise käigus olemasolevatele ehitistele üldkasutatavate ehitiste funktsioonide andmisel tuleb tagada rekonstrueeritavate või laiendatavate osade vastavus käesolevas määruses kehtestatud nõuetele.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles