Nädalas läheb teele üle miljoni metsataime

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Eesti Metsataime Marana taimlas näitab juhataja Tõnu Reim istutuskohta saatmise ootel männiistikuid, mille seeme külvati potti mullu juunis ja mis on sirgunud ligi kümne sentimeetri pikkuseks.
AS Eesti Metsataime Marana taimlas näitab juhataja Tõnu Reim istutuskohta saatmise ootel männiistikuid, mille seeme külvati potti mullu juunis ja mis on sirgunud ligi kümne sentimeetri pikkuseks. Foto: Urmas Luik

Marana külas AS Eesti Metsataime tootmisalal käib kibekiire töö, nädalas läheb siit riigimetsa istutamiseks teele keskeltläbi 1,3 miljonit taime.

“Alustasime 30. märtsist taimede väljasaatmisega, esimene koorem läks Saaremaale, järgmised kohe Ida-Virumaale ja Tartumaale. Peale RMK (riigimetsa majandamise keskus) saadame pakitud taimi Rootsi, nii et peaaegu kolmandiku peal oleme sellekevadise taimede saatmisega,” rääkis Eesti Metsataime juhataja Tõnu Reim, kui tugeva tempo on olematu talv ja kiire kevad metsataimede kasvatajatel üles kruvinud.

Reim väitis, et kunagi varem pole nad nii vara alustanud taimede väljasaatmist RMK-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles