Mai koolis asutakse tegema digipööret

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu osaleb Pärnumaa koolidest "Digipöörde" projektis Pärnu Mai kool.
Tänavu osaleb Pärnumaa koolidest "Digipöörde" projektis Pärnu Mai kool. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kooliuuendusprogrammi „Samsung digipööre“ koolitusjuht Mart Laanpere avalikustas täna hommikul 12 pilootkooli, kes sellel aastal osalevad Samsung Electronics Balticsi ja Tallinna ülikooli algatatud Eesti kooliuuendusprogrammis. 

Pärnumaa koolidest osaleb tänavu programmis Pärnu Mai kool. Eelmisel aastal tegi digipööret Pärnu Vanalinna põhikool.

Laanpere sõnutsi on „Digipööre“ koolide digitulevikuks ettevalmistamise programm, mis on kooskõlas Eesti elukestva õppe strateegiaga ja märkimisväärne kogu Eesti haridussüsteemi edendamisel. Programmis osalevad pilootkoolid saavad ise otsustada, kas teevad digipöörde ühe kooliastme, ainevaldkonna või õppesuuna raames.

Programmi algatanud Samsungi esindaja Martin Sarapi sõnade järgi näitab tänavu programmi kandideerinud koolide hulk Eesti koolide valmisolekut uusimat tehnoloogiat õppetöös kasutada. “Programmi kandideeris 68 kooli, mis on tunnistus sellest, et Eesti õpetajad mõistavad eeliseid, mida toob kaasa tehnoloogia rakendamine õppetöös, ja soovivad neid kasutada,” rääkis Sarap.

Laanpere teatel kandideeris programmi koole igast maakonnast ja konkurents oli tihe. “Žüriil oli viimase hetkeni raskusi finalistide väljaselgitamisega, sest võistlus oli võrdlemisi tasavägine. Eesti koolide valmisolek digipöördeks on väga kõrge,“ ütles ta.

Žürii valis pilootkoolid, lähtudes kolmest valikukriteeriumist. Arvesse võeti koolide kogemust tehnoloogiat õppetöös rakendada, programmis osaleva kuueliikmelise koolimeeskonna kogemust kooliuuendusprojektide elluviimisel ja kooli esitatud visiooni, kuidas personaalseid nutiseadmeid mitmekülgselt ja süsteemselt õppetöös rakendada.

Koolitusi juhendavad TLÜ informaatika instituudi teadlased digitaristu, õppevara ja meetodite arendamisel kooli enda valitud rakendusmudeli alusel. Kuue kuu jooksul korraldatakse neli koolituspäeva pilootkoolide meeskondadele. Koolituspäevad toimuvad TLÜ haridusinnovatsiooni keskuses, Samsungi akadeemias Mektorys ja Pelgulinna gümnaasiumis. Samuti külastavad projekti jooksul pilootkoole mentorid ülikoolidest, ettevõtetest ja mujalt koolidest.

Kool, mis oma digipöörde visiooni poole aasta jooksul kõige edukamalt ellu viib, saab aasta lõpul auhinnaks 10 000 euro väärtuses Samsungi digiseadmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles