Galerii: Pärnu erirühmade mudilased lustisid koos Sipsikuga Anu sünnipäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu olid Pärnu linna lasteaedade erirühmade mudilased kutsutud sportlikul mängupäeval Anu sünnipäevale Sipsikuga lustima. Lapsi osales nii linnast kui maakonnast. Esindatud olid tasandusrühmad Tammsaare, Raeküla, Pöialpoisi ja Sindi lasteaiast, Mai lasteaia silmaravirühmad, Pillerpalli lasteaia arendusrühm ja Pärnu toimetulekukooli noorem aste.

Iga-aastane, seekord juba kuuendat korda toimuv tervist edendav päev motoga „Mängides liikuma” sai teoks tänu Pärnu linna lasteaedade terviseedenduse ja eriõpetuse aineühenduste juhtidele Ly Akenpärgile ja Virve Langile ning Pärnu linnavalitsuse ja spordihalli toetusele. Tervitussõnad lausus abilinnapea Jane Mets. 

Erirühmade spordipäevad on temaatilised. Sellel aastal oli iga rühm tutvunud Eno Raua raamatuga „Sipsik” ja kaasa võtnud oma maskoti.

Peo alguses avasid raamatutegelased Anu, Mart ja vanaema suure kingipaki, millest tuli välja Anu armsaim sünnipäevakingitus – riidest nukk, kel elu sees ja kes laulis ja mängis lastega. Mänguringis said lapsed kallistada ja hüpitada kõiki kaasavõetud väikesi Sipsikuid. Silme eest võttis kirjuks! Lastele olid seltsiks ja abiks nii õpetajad kui vanemad. Gruppide eristamiseks olid mudilastel seljas värvilised oma lasteaia tunnusmärgiga särgid.

Pärast ühiseid laule ja tantse ootas spordihalli suures saalis lapsi kümme tegevuskohta. Sipsikuga said osavõtjad seigelda mitmest jutust tuttavates paikades. Neid aitas tegevustes orienteerumisel hiljem täringumänguna kasutatav plaan.

Lastele oli eri ülesandeid. Tundes mere kutset, aerutasid nad koos Sipsikuga patjadel kätega hoogu lükates. Merehätta sattunud Sipsikule visati päästerõngaid ja lõpuks märjaks saanud kaltsunukk riputati koos rätikutega nöörile kuivama. Sipsiku taksosõidul täitsid lapsed liikumis- ja tähelepanuülesandeid, jälgides valgusfoori tulesid. 

Tasakaalurajal kujutasid mudilased ette kõndi ohtlikul katuseserval. Langevat Sipsikut püüdsid lapsed pingule tõmmatud langevarjule. Samuti aitasid nad nukul võidelda kärbsepiitsaga ümmarguste palliherilaste vastu. 

Veel sai koos Sipsikuga hüpata batuudil ja võtta ette reisi Kuule. Kohvikus võis mekkida tervislikku vahepala ja panna esinemisjulguse proovile mänguteleviisoris luuletust lugedes.

Sportlik päev lõppes lõbusa putukate tantsu ja osalejatele ja organiseerijatele maitsvate auhindade jagamisega.

Kõik sportimisest rammestunud mudilased said vaadata spordihalli teisel korrusel lastetööde näitust „Mäng on väikese lapse rõõm”. Linnaelanikud võivad nimetatud väljapanekut uudistada mai keskpaigani.

Kuna sportlik mängupäev on ainuke kogu linna erirühmade laste ühine pidu, ootame pikisilmi tuleva aasta aprilli, et taas kohtuda huvitavate tegelastega ja saada osa põnevast tegevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles