Juhtkiri: Poliitikud peaksid kuulama eksperte

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sõltumatu majandusanalüütiku Ruta Arumäe eilne kommentaar Postimehes Eesti võimu olemusest väärib raamimist. Selle lugemise järel saame aru, kui läbipaistmatu on tegelikult Eesti valitsemine. Oleme Pärnu Postimehes ammu kahtlustanud, et Eesti poliitikud on sattunud eneseimetlemise küüsi ja seda, mida juhitav ”statistika ei kinnita“, pole olemas. Eesti klantspilt on nii võlts, et tahaks erakorralisi riigikogu valimisi.

Arumäe oli peaministri majandusnõunik neli kuud. Ta tunnistab, et eksis, kui arvas, et peab andma nõu peaministrile. Taavi Rõivas ei soovinudki mingit nõu saada ja eelistas vaadata rohkem oma nutitelefoni ekraani kui nõunike otsa.

Oleme ammu aru saanud, et Reformierakonna juhtimisel ja võimuliidu partneritest sõltumata on Eesti juba aastaid osalenud pidulikul paigalmarsil. Arumäe kinnitas, et riigisektor on tulvil dogmasid, mis pole muutunud 2003. aastast, ja nende raamest väljumine ja mõne teistsuguse mõtte väljakäimine on tabu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles