Kosmonautikamuuseum ootab eksponaate

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmonautikamuuseumi KOMU idee elluviija Aivar Merila arvates ei kujune eksponaadid nostalgiliseks tagasivaateks nõukogude ajale. “Vastupidi, nalja peab ikka ka saama,” sõnas ta.
Kosmonautikamuuseumi KOMU idee elluviija Aivar Merila arvates ei kujune eksponaadid nostalgiliseks tagasivaateks nõukogude ajale. “Vastupidi, nalja peab ikka ka saama,” sõnas ta. Foto: Ants Liigus

Häädemeeste vallas Jaagupi mererannas ligikaudu kaheksal ja poolel hektaril laiuv kosmonautikakeskus sai juurde ühe maja, kus avati kosmonautikamuuseum.

Komuks kutsutavas majas on eksponaate veel vähevõitu, kuid need annavad pildi, milliseid museaale muuseum koguda kavatseb ja eksponeerida tahab.

Jaagupi kosmonautikakeskuse peremees Aivar Merila iseloomustas vast avatud muuseumi kohana, kus saab näha Nõukogude kosmonautika kõrgaja ja ülemaailmse kosmosevaimustuse aegseid vastava sümboolikaga esemeid, albumeid, plakateid ja raamatuid, märke, marke, maa- ja taevakaarte, aga ka konkreetselt Jaagupis asunud kosmonautide suvilaga seotud mälestusi ja fotosid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles