Linnuvaatluse kõrgaeg saabub Piklas maikuus

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikla 16 magamiskohaga linnumaja avati juba mullu, kuid tänavu seisab seal ees esimene linnuvaatluse kõrghooeg, milleks on maikuu.
Pikla 16 magamiskohaga linnumaja avati juba mullu, kuid tänavu seisab seal ees esimene linnuvaatluse kõrghooeg, milleks on maikuu. Foto: Ants Liigus

Mullu valmis Tahkuranna vallas Luitemaa looduskaitsealal Piklas otse merekaldal linnuvaatlusmaja, mille sarnast annab otsida. Majal seisab ees esimene linnuvaatluse kõrghooaeg, milleks lindude rohkuse poolest peetakse maikuud.

Pikla linnumaja on paljude suurte akendega, kuue magamistoa, sauna ja köögiga kahekorruseline hoone, kus terrassid ja rõdud – kõik kohaldatud selleks, et linde vaadelda ja pildistada. Isegi saunalavalt avaneb vaade merele. Maja on projekteerinud Anu Tammemägi.

Maja õues on Hollandi päritolu vana sõjaväeveok, millega veetakse linnuhuvilisi soovi korral mööda rannateid ja karjatanumaid. Ometi on just linnumajas endas kõige mugavam linde jälgida, filmida ja fotoaparaadiga pildile püüda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles