Noored kodu-uurijad jätavad oma jälje

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linna- ja maakoolide õpilaste kodu-uurimiskonverentsil selguvad MTÜ Aino Lepa Ajaloopreemia Pärnumaa Noortele konkursi tulemused ja kantakse ette 15 uurimust.

Kodu-uurimiskonverents toimub jüripäeval Pärnu muuseumis ja tervitussõnad ütleb muuseumi direktor ajaloodoktor Aldur Vunk. Seejärel tutvustatakse järjekordset, arvult kaheksandat õpilasuurimuste kogumikku “Pärandilaegas”, mis sisaldab aastatel 2013 ja 2014 esitletud 14 õpilasuurimust.

Konverentsi ettekanded jagunevad vanuseastmeti. Alustavad gümnaasiumiõpilased, kellelt on seitse esitlust. Nende hulgas uurimused Langerma ja Jänistvere külast ning Kihnust teise maailmasõja ajal ja Ermistu järvest. Uuritud on ka Eesti rahvarõivaste teket ja arengut Pärnu-Jaagupi kihelkonna näitel, omaaegset pruutide kooli ning jõutud tänapäeva, käsitledes küberkiusamise olemust ja abi saamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles