Forseliuse selts toob Tõstamaale külalisi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasvahetuse raames olid neljapäeval Tõstamaa keskkoolis Läti Broceni keskkooli õpilased Signe Millere (vasakul) ja Laura Treinovska.
Õpilasvahetuse raames olid neljapäeval Tõstamaa keskkoolis Läti Broceni keskkooli õpilased Signe Millere (vasakul) ja Laura Treinovska. Foto: Urmas Luik

Forseliuse seltsi egiidi all toimus sel nädalal Tõstamaa keskkoolis mitu sündmust: neljapäeval luges kooliperele oma meeleolukat luuleloomingut Contra, päev varem tegid Tõstamaa neiud Paide gümnaasiumis omavanustele noortele ettekande giiditöö teemal.

Tõstamaa keskkooli emakeeleõpetaja Mari Lühiste nentis, et Tõstamaa kool osales kesknädalal Paide gümnaasiumis hariduspäeval: Forseliuse selts korraldab regulaarseid hariduspäevi ja igal aastal toimub üldkogu. Meediateemalisel hariduspäeval tutvustasid Tõstamaa keskkooli neiud Laura Jõe ja Teele Tõnisson, kes olid mõisapreilideks kostümeeritud, mõisakoolis antavat giidiõpet, esitledes ühtlasi mõisat ja kohalikku kogukonda.

Kuna Tõstamaa keskkool on üks Forseliuse seltsi asutajaliikmeid, saab taotleda väikest tegevustoetust, mis võimaldab kutsuda huvitavaid külalisi. Märtsis esinesid kooliperele muusikud Eeva ja Villu Talsi. Nüüd oli külas luuletaja Contra, kes kutsus õpilasi julgelt sahtlisse luuletekste kirjutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles