Pärnu jõudis meistritiitlist ühe võidu kaugusele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Bigbank vs Pärnu
Tartu Bigbank vs Pärnu Foto: Margus Ansu

Kui seni olid kõik finaalseeria mängud lõppenud kodumeeskonna võiduga, siis reedel suutis Pärnu võrkpalliklubi selle ahela katkestada ja alistas kaotatud avageimi järel Bigbank Tartu. Kohtumine lõppes suvepealinna meeskonna 3:1 (20, -21, -22, -23) võiduga. Pärnu läks sama skooriga ka seeriat juhtima ja võib meistritiitli kindlustada pühapäevases kodumängus.

Statistiliselt oli Tartu meeskond selgelt parem vastuvõtul, kus protsendid olid vastavalt 70 ja 55, ent rünnakuga edu kaasa ei tulnud. Tartu realiseeris tõsteid 40protsendiliselt, Pärnu aga 47protsendiliselt. Ka servieksimusi kogunes Pärnul rohkem. Pallinguga patustati 27 korral Tartu 19 vastu, vahendas portaal volley.ee.

Sulustamisega teenisid mõlemad meeskonnad küll kuraditosin punkti, ent siin joonistub välja selge trend. Võidukas avageimis sai Tartu blokiga viis punkti, Pärnu mitte ühtegi. Neljandas geimis olid näitajad võrdsed, ent teine ja kolmas kuulusid juba Pärnule. Blokikuningas oli Pärnu pallur Tamar Nassar nelja sulustamispunktiga.

Seejuures oli tosin punkti toonud keskblokeerija ka võitjate parima efektiivsusnäitajaga, saades protokolli numbri +9. Ühe plussi võrra väiksem oli kohtumise viimase punkti toonud kapten Andrus Raadiku näitaja. Nii temalt kui kohtumises koguni 23 korral servimas käinud Kardo Kõresaarelt 14 punkti. Pärnu meeskonna tavapärase põhipommitaja Hindrek Pulga arvele jäi üheksa punkti, ent palluri efektiivsusnäitaja oli -5. Tartu poolel tõi Robert Täht 23 ja Kristo Kollo 11 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles