Ilmatark: ilm on nagu naisterahva tuju

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinililled.
Sinililled. Foto: Urmas Luik

Selle nädala ilm on nagu naisterahva tuju: vahel paistab päike ja siis jälle tibutab vihma. Kuigi öökülma ei esinenud, sadas mõnel pool Eestis nõrka lund. Ilm oli Lääne-Eestis jahedapoolne, eriti siis, kui puhus tugev tuul.

Järgmise nädala ilm on jätkuvalt vahelduv. Tuul on lääne-, loode- ja põhjakaarest. Öine temperatuur võib olla kerges miinuses, päevane aga kõigub kümne kraadi piirimail. Võimalik on lörtsisadu ja kohati võib mõnel pool sadada isegi lund.

Mul hakkasid aias õitsema varased nartsissid. Linde vaadeldes panin tähele, et haned lendavad hommikuti põhja poole, õhtul tagasi lõuna poole. Arvatavasti otsivad taliviljaoraseid, millest praegu toituvad. Tiigis on kalda ääres konnakudu, mis tähendavat sooja suve. Kuldnokad on paarides ja pesakastid välja valinud. Nad alustavad munemist kõik korraga tavaliselt aprilli kolmandas dekaadis kolme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles