Pärnu hotellid: käibemaksuerisuste kaotamine seaks ohtu töökohad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaahotell Tervise Paradiis.
Spaahotell Tervise Paradiis. Foto: Urmas Luik

Valitsuse võimalik plaan kaotada majutussektoris käibemaksuerisused mõjutaks Pärnu hotellipidajate hinnangul negatiivselt ka Pärnut kui turismilinna ja seaksid ohtu võimekuse säilitada töökohti.

"Ilmselgelt oleks selle plaani realiseerumisel väga tuntav negatiivne mõju Pärnu kui turismilinna staatusele, see mõjuks negatiivselt nii turistide arvule kui ka majutusasutuste võimekusele säilitada töökohti ja investeerida," ütles OÜ Tervise Paradiis juhatuse liige Jaan Ratnik BNSile. 

Samal seisukohal on Pärnu Rannahotelli tegevjuht Siim Sildmäe, kes usub, et maksuerisuste kadumine süvendaks veelgi enam Pärnule omast hooajalisust. "Probleem ei oleks eeldatavalt niivõrd suur tipphooajal ehk jaanipäevast kuni augusti keskpaigani, kus ilusate suvede korral ületab nõudlus hotellitubade järele pakkumist, vaid madalhooajal, mil inimesed teevad ööbimiskoha valiku eelkõige hinna põhjal," sõnas Sildmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles