Annik Poldre: Toomas Kivimägi proovitöö

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Poldre.
Annika Poldre. Foto: PP

Muinasjuttudes tuleb ette, et peategelane peab millegi ilmvõimatuna tunduva kättesaamiseks, olgu see kuningatütar või muu õnn, tegema ära mõne üliinimliku töö. Alles siis saab ta kuningriigi valitsejaks, kaasaks kuningatütre või pälvib muu hinnalise tasu.Toomas Kivimägi on riigikogu majanduskomisjoni esimehena vaat et samasuguses olukorras nagu muinasjutukangelane.

Valijatelt tubli häälesaagi kogunud mees lubas Toompeale pääsedes seista oma kandi huvide eest. Vaevalt oskas ta aimata, kui ruttu avaneb tal võimalus oma sõnad teoks teha. Kui Reformierakond, kuhu Kivimägi kuulub, tõstab majutusasutuste käibemaksu ja riigikogu majanduskomisjon selle heaks kiidab, on Pärnu eelmine meer pehmelt öeldes oma sõnu söönud.

Turismiga seotud inimesed on seda plaani teravalt kritiseerinud, toetudes Euroopa Liidu riikide andmetele. ELis jääb majutusasutuste käibemaks alla kümne protsendi, mõnel pool on see isegi vaid kolm või kuus protsenti. 28 liikmesriigist 24 on vähendanud majutuste käibemaksu määra. Meie valitsuse plaan tõsta see üheksalt protsendilt 20ni teeb turismirahva ärevaks. On ka põhjust: Tallinnas on praegugi hotellis ööbimine kallim kui Riias ja Vilniuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles