Pärnumaal tähistatakse jüriöö aastapäeva märgutulede eksperimendiga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüriöö märgutuli süttib tänavu Karumölle pelgupaigas. Foto on illustreeriv.
Jüriöö märgutuli süttib tänavu Karumölle pelgupaigas. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal on jüriöö aastapäeva tähistatud eksperimentidega, mille käigus on püütud välja selgitada, kui kaua võtab aega märgutulede abil teate edastamine maakonna piirilt Pärnu südalinna: 2013. aastal Soontagana linnamäelt ning möödunud aastal Vändra-taguselt Mädara linnamäelt.

Traditsiooni jätkates on tänavu kavas teada saada, kui kaua võtab aega märgutuledega teate edastamine Saarde vallast salapärasest Karumölle pelgupaigast Pärnu südalinna.

Maakonda ühendavas sündmuses löövad kaasa kohalikud kogukonnad ja külaseltsid Sigastest, Lodjast, Ristikülast ja Uulust, samuti Surju-Ilvese külaselts, Lottemaa esindus ning Raeküla seltsi liikmed. Pärnu linna piires edastab märgutule Kaitseliidu Pärnu malevkond.

Märgutule süütavad Karumölle pelgupaigas 22. aprilli õhtul Kaitseliidu Pärnumaa malevapealik Tõnu Miil, Saarde vallavanem Andres Annast ja Pärnu maavanem Kalev Kaljuste.

Pärnakad on oodatud kolmapäeva hilisõhtul märgutuld ootama Pärnu muuseumi esisele platsile, kus tasuta kontserdi ja akustilise kavaga esineb ansambel Pööloy Gläänz. Kaitseliidu Pärnumaa malev tutvustab oma relvastust, toimuvad õpitoad ja jüriöö teatejooks lastele distansil 1343 meetrit.

Märgutule saabumisele järgneb Kaitseliidu Pärnumaa maleva tõrvikurongkäik Pärnu Munamäele, milles on osalema oodatud kõik kohaletulnud - soovijail on eelnevalt võimalik juhendaja käe all valmistada endale tõrvik.

Jüriöö märgutulede ürituse korraldavad Pärnu muuseum ja Kaitseliidu Pärnumaa malev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles