Politsei: liiklusohutuses on seisak

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui vaadata viimaste aastate statistikat, siis meie liiklusohutuses on saabunud teatud mõttes seisak, arvab politsei.
Kui vaadata viimaste aastate statistikat, siis meie liiklusohutuses on saabunud teatud mõttes seisak, arvab politsei. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänavu on Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 21 inimest, kuid mingil põhjusel on suur osa surmaga lõppenud õnnetustest juhtunud Pärnumaal. Lääne prefektuuri teatel valitseb liiklusohutuses justkui seisak.

Eesti üldisest paranenud liikluspildist eristub Lääne prefektuur oluliselt, sest seal on jaanuarist alates juhtunud kaheksa liiklusõnnetust, milles on surma saanud kümme inimest, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kaheksast hukkunuga õnnetusest seitse on juhtunud Pärnu-, üks Raplamaal.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees ütles, et olukord liikluses on 1990. aastatega võrreldes juba nii palju paranenud, et tekib tunne, nagu polekski mõtet pingutada. Nimelt nägi rahvuslik liiklusohutusprogramm ette, et 2015. aastaks peaks liikluses hukkunute arv olema langenud alla 100. Sinnamaani langes see Eestis juba viie aasta eest, mistõttu võib tunduda, et oleme olnud tublid. Ometi on üks hukkunugi palju.

Peremehe sõnutsi valitseb viimaste aastate statistikat vaadates meie liiklusohutuses teatud mõttes seisak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles