Ela Tomson: Muusikalinn Pärnu

, Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ela Tomson.
Ela Tomson. Foto: Urmas Luik

Trükis “Muusikalinn Pärnu 2015” on muusika-aasta väljaanne, milles tänavuste Pärnu muusikasündmuste tutvustamise kõrval on laiem pilt meie linnast kui muusikalinnast. Pärnul on pikad muusikatraditsioonid, linna kuuest aukodanikust kaks on lugupeetud muusikud: dirigent Neeme Järvi ja helilooja Valter Ojakäär.

Pärnu muusikaelu on tõepoolest kirev ja mitmekesine. Linnas tegutseb eri žanrides ligi 100 muusikakollektiivi avatud kultuurikeskustes, seltsides, üldharidus- ja huvikoolides. Valisime neist muusika-aasta väljaandesse lähemaks tutvustamiseks viis Pärnu linna tänavust esinduskollektiivi: Pärnu kammerkoori, käsikellastuudio, ansambli Piccolo Folk, segakoori Endla, Pärnu noorte puhkpilliorkestri.

Väljaande “Muusikalinn Pärnu 2015“ koostamisel tuli trükise mahtu silmas pidades paratamatult teha valikuid. Muusikasündmuste kalendri kõrval leiab lugeja siit artiklid Pärnu džässielust, keskraamatukogu muusikaosakonna pakutavast, meie muusikakooli nimekatest vilistlastest, rahvusvahelisest noorte ooperilauljate konkursist, intervjuu andis New Yorgis Eesti kultuuriministeeriumi referendina töötav pärnakas Kirsti Roosmaa Tootell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles