Vinüülipäev tõi kokku tõsised huvilised

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Ai tummer ker kommer,” kostis plaadilt onu Remuse suust näitleja Tõnu Aava esituses ja lapsed kuulasid huviga.
“Ai tummer ker kommer,” kostis plaadilt onu Remuse suust näitleja Tõnu Aava esituses ja lapsed kuulasid huviga. Foto: Üllar Meriste

Laupäeval Pärnus esimest korda peetud vinüülipäev õnnestus korraldajate arvates üle ootuste hästi. Esimesed paar tundi rokiklubis Volume olid kõige rahvarohkemad. “Sadakond inimest käis siit küll täna läbi,” oletas päeva üks korraldajaid Üllar Meriste.

Klubi eesruumis oli laste jaoks grammofon, mille juures onu Remuse lood ja kunagised laululaste menuplaadid, muu hulgas näiteks „Entel-Tenteli“ lauludega. Lapsed said valida, kas kuulata laule või hoopis juttu, ja rohkem eelistati juttu.

Kollektsionäärid tulid kohale eesmärgiga eelkõige vinüülplaate vahetada, aga neid sai ka osta – hinnad algasid eurost. Peale vanade vinüülplaatide oli üks proua vaatamiseks toonud osa ema alustatud maailmakuulsate filminäitlejate fotokogust, mille algus ulatus sõjaeelsesse aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles