Galerii: gümnasistide teatrimängu võitis Sütevaka võistkond

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus 12. korda toimunud Gulliveri teatrimängus oli gümnasistide arvestuses edukaim Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond.

Mälumängu küsimused kahes eelvoorus olid Endla teatri, ülejäänud Eesti teatrite, teatriajaloo ja filmi kohta.

Eelvoorudes osales kolm kooli: Sütevaka humanitaargümnaasium, ühisgümnaasium ja Tõstamaa keskkool. Kahe eelvooru summas pääsesid finaali Sütevaka ja Tõstamaa võistkond.

Finaalis lisandusid tavalistele mälumänguküsimustele kodutöö (viieminutine näitemäng „Hunt ja 7 kitsetalle“), kehakeele ülesanne ja teatrikammristsõna lahendamine. Finaalmängus oli külas ja hindas näitemänge Endla teatri dramaturg Piret Verte. Sütevaka lavastas muinasjutu moderntantsuna, Tõstamaa etendas ajakohase probleemlavastuse, mis rääkis seitsme lapsega üksikemast ja sotsiaalprobleemidest peres.

Mängu võitis Sütevaka võistkond (Karin Allik, Helen Marie Allik, Triin Killing, Klaus Erik Leppoja, Rael Rent, Mihkel Tomberg), kogudes 31 punkti. Tõstamaa võistkond (Karen Adler, Agnes Janson, Laura Jõe, Marge Maruse, Janno Pavlov, Triin Tugim, Tanel Tuulmees, Teele Tõnisson) kogus 26,5 punkti.

Gulliveri teatrimäng gümnasistidele oli pühendatud teatritähtpäevalistele: Hanno Kompus 125, Manivalde Mitt 125, Voldemar Laason 120, Aleksandra Põldots 105, Henn Jaaniste 100, Epp Kaidu 100, Georg Ots 95 , Uno Loit 90, Uno Uibo 80, Mihkel Smeljanski 65, Liina Tennosaar 50, Piret Rauk 45 ja Tambet Seling 35.

Eelvoorude ja finaalmängu võitjaid premeeriti Endla teatri kinkekaartidega. Samuti said finalistid kingituseks Rahva Raamatu kinkekaarte ja võitjad sõidavad sügisel Eesti teatri festivalile Tartusse.

Küsimused ja ülesanded koostas ja mänge juhtis Jaak Känd (Gulliver).

Mängu toetasid Endla teater, Pärnu linn ja kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles