Pärnu vanim segakoor laulab juba 140 aastat järjest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kungla kui Pärnu vanim segakoor on seni osalenud ja soovib edaspidigi osaleda nii kohalikel kui üldlaulupidudel. Laule harjutatakse Pärnu Vanalinna põhikoolis.
Kungla kui Pärnu vanim segakoor on seni osalenud ja soovib edaspidigi osaleda nii kohalikel kui üldlaulupidudel. Laule harjutatakse Pärnu Vanalinna põhikoolis. Foto: Erakogu

Pärnu vanim segakoor Kungla tähistab sel laupäeval 140. aastapäeva peoga oma kunagises kodus Nooruse majas – just samal kuupäeval, 25. aprillil (1971) sai koor endale nimeks Kungla.

Selle nime all ei ole koor tegutsenud alati ega algusest peale. Läbi aegade on kantud eri nimesid ning oldud sealhulgas Rääma noorte ühingu Noorus segakoorgi (aastast 1923). Koori praegused liikmed võtsid alljärgnevalt kokku oma pika kroonika.

Ürikud ütlevad, et 140 aastat tagasi, 1875. aastal loodi koolmeister Hans Kudevita algatusel Rääma laulukoor, mida ta juhatas kuni Pärnust lahkumiseni 1883. aastal. Koori proovidel Rääma koolis käisid kooli lapsevanemad ja ümbruskonna noored, lauldi iseenda ja rahva rõõmuks koolipidudel ning tähtpäevadel ja koor oli nii lugupeetud, et teda kutsuti kirikussegi esinema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles