Raekülas peetakse okstepõletamise talguid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Foto on illustreeriv.
Lõke. Foto on illustreeriv. Foto: ANNIKI LEPPIK/PRNPM/EMF

Raeküla seltsi eestvedamisel korraldatakse laupäeval, 25. aprilli Pärnus Raeküla Vanakooli keskuse hoovis talgud.

Tänavuste talgute omapära seisneb linnaosa aedadesse tekkinud okste kogumises keskuse hoovi ja seejärel talgute korras nende põletamises.

Idee just ühiselt oksi koguda ja neid siis valvsa silma all põletada tekkis jaanuaris, kui toimus Raekülast pärit volikogu liikmete ja linnaosa elanike ühine rahvakoosolek. Kokkutulnute arvates tekitavad kevadised oksad paljudele majaomanikele probleeme, mille tulemusel on tekkinud nii varasematel aastatel kui tänavu Raeküla rannaäärse metsa alla okstehunnikud.

Esialgu plaaniti, et talgud korraldatakse Hirve tänava pikendusel - kohas, mida rahvasuus tuntakse jaanitule platsina. Juhtus aga nii, et keskkonnaameti spetsialistide palvel tuli ümber orienteeruda. Nii toimubki okste kogumine ja talgutel põletamine Vanakooli keskuse hoovis.

Raekülalane Valter Parve osutab okste kokkuvedamisel abi vanemaealistele, üle 70 aasta vanustele linlastele, kellel endal puudub võimalus kogunenud oksad põletamisele tuua. Samuti on soovijatel võimalus talgutel kaasa aidata kevadisele suurpuhastusele Vanakooli keskuse ümbruses ja sees.

Meeleolumuusikat mängib Jaan Lepik Rotiküla Vanameeste bändist ja päev lõpeb ühise supisöömisega keskuse kohvikus.

Täpsemat infot nii talgute kui Valter Parve abistava käe suhtes saavad huvilised Raeküla Vanakooli keskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles