Centralis saavad kokku tekstiil ja metall

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Palmi ja Heili Palm-Vaikma kollektsiooni iseloomustab autorite armastus juugendlike joonte vastu.
Lembit Palmi ja Heili Palm-Vaikma kollektsiooni iseloomustab autorite armastus juugendlike joonte vastu. Foto: Urmas Luik

Kuurordigaleriis Central avati viktoriaanliku moega tarbekunstinäitus, mis tutvustab disaineri-kostüümikunstnik Heili Palm-Vaikma ja sepa-metallikunstniku Lembit Palmi ühendatud loomingut.

Ekspositsiooni põhiosa moodustab õe ja venna koostöös loodud kollektsioon “Symbiosis”, milles ühendatud tekstiil ja metall. Pilku püüavad salongilikud mööbliesemed ja sisekujunduselemendid, mille valmistamiseks on kasutatud sepistatud metalli, puitu, klaasi ja pitse.

Naiselikumat ja hapramat poolt esindab Heili Palm-Vaikma rõivakollektsioon: rannapromenaadile jalutamiseks sobivad daamilikud kleidid, päevavarjud, korsetid ja efektsed saapad, kus Lembit Palmi sepistatud kontsad annavad jõulise aktsendi jalatsite pitsidega ehitud ülaosale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles