Milline mäng! Pärnu Linnameeskond oli lähedal valitseva meistri alistamisele

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Linnameeskond asus Eesti jalgpallimesistrivõistluste meistriliiga kaheksandas voorus valitseva meistermeeskonna Tallinna Levadia vastu kaheväravalisse eduseisu, kuid pidi lõpuks leppima viigipunktiga.

Vutilahing alagas Levadia kerge survega ja üks Artur Pika kaval kauglöök põrkas tagasi ka Pärnu meeskonna väravapostist, kuid kohtumise edenedes said pärnakadki üha enam mängu sisse ja tekitasid ärevaid momente vastaste värava all.

18. minutil õnnestuski pärnakatel üks moment enda kasuks pöörata, kui Rauno Tutki keskväljakult teele pandud karistuslöögi klaarimisel eksis Levadia keskkaitsja Taavi Rähn ja pall sattus Robert Kirsi jalale, kes pikalt ei tseremoonitsenud ja mänguvahendi Sergei Pareiko selja taha saatis.

Mõni ninut hiljem mängis Pärnu meeskond lühidalt lahti nurgalöögi ja Kaarel Kaarlimäe sööt leidis vastaste värava eest Greger Könninge, kes palli viielt meetrilt võrku kihutas – 2:0 kodumeeskonna eduks – kes oleks osanud sellist mängu käiku ette näha!

Sellise seisuga läksid meeskonnad ka vaheajale, pärast mida vahetas Levadia keskkaitsja Taavi Rähni asemele platsile ründaja Kaimar Saagi ja üritas vastaste väravat ohustada pikkade söötudega pärnakate karistusalasse.

Poolaja keskel jõudiski üks Dimitri Kruglovi paljudest tsenderdustest Ingemar Teeveri jalale, kes näsa väravaesiselt võrku suunas.

Seejärel oli Pärnu meeskonnal suurepärane võimalust eduseisu suurendada, kuid väravasse suunduvale pallile sai väravajoonel jala ette Artur Pikk.

Mõni minut hiljem sai taas kinnitust vana jalgpallitõde, et kui ise ära ei löö, siis lüüakse sulle – Kruglovi järjekordne tsenderdus leidis pärnakate värava eest Artur Rätteli peanupu ja pall oli taas võrgus ja tablool viigiseis 2:2.

Pärnu meeskonnal oli lõpuminutitel võimalus mäng veel oma kasuks pöörata, kui vahetusest sekkunud Taavi Laurits andis vastaste trahvikastis hea söödu Anton Issakovile, aga meeskonnakaaslase löögile suutis Pareiko reageerida ja väravasse suunduva palli raskustega püüda.

Pärnu Linnameeskonnal on kaheksa mängu järel tabelis 5 punkti, millega ollakse üheksandal kohal.

Pärnakate järgmine mäng on neljapäeva õhtul koduväljakul FC Infoneti vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles