Audru kooli Naerusuud olid nädalavahetusel laagris

, kodutütar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütred. Pilt on illustratiivne.
Kodutütred. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Läinud reedel tulid Audru kooli kodutütred Naerusuud jalgsi matkates koolist Valgeranda malevamajja, kuhu jäid kaheks päevaks laagrisse.

Tüdrukud ööbisid laagriplatsile püstitatud Kaitseliidu telkides, milles sooja saamiseks tuli ahju kütta. Et telkides ööselgi soe oleks, pidasid tüdrukud kolme kaupa öövalvet, mis  nende arvates oli üks põnevamaid tegevusi. Iga paar valvas tuld tund aega ja kui aeg oli otsas, äratati järgmised tüdrukud.

Neil, kes magasid tulest kaugel, oli külm, aga kes magasid lähedal, olid väga soojas. Ühe telgi tüdrukud olid aga vastu hommikut nii väsinud, et ei suutnud tuld valvata, ja jäid magama. Selle telgi neiud ärkasid külmast lõdisedes.

"Öövalve oli laagris kõige ägedam, mulle meeldis öösel koos sõbrannaga valvata," meenutas Trino Marii.

Esimesel laagripäeval panid kodutütred püsti telgid, riisusid lehti, tegid katelokkides süüa ja õppisid kaardi järgi orienteeruma. Õhtul mängiti lõkke ääres ja siis mindi magama.

Teisel päeval toimus maastikumäng, mille võitis võistkond Tciki-brihid.

Pärast maastikumängu mindi Valgeranda riisuma, et rand saaks suveks ilusaks. Pärast söödi küpsisetorti. Koju mindi laupäeval kell 15. Tüdrukud arvasid, et tuleval aastal võiks tulla samasugune laager.

Järgmine laager ootab Audru kooli Naerusuid ees suvel Potsepal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles