Abiturientidel algab riigieksamite periood

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õigekeelsussõnaraamat.
Eesti õigekeelsussõnaraamat. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Täna algab riigieksamite periood eesti keele ja eesti keele teise keelena riigieksamitega. Eesti keele eksamile on registreerunud 7222 ja eesti keele teise keelena eksamile 2497 gümnaasiumi ja kutseõppeasutuse eksaminandi. Eksamiperiood lõpeb 21. mail matemaatika riigieksamiga.

Eesti keele riigieksam on kaheosaline ja sellega mõõdetakse funktsionaalset lugemis- ja kirjutamisoskust. Lugemisosas valib õpilane ühe alustekstide komplekti ja lahendab selle põhjal kaks kuni neli analüüsi- ja arutlemisoskust nõudvat ülesannet. Eksamiülesannete alustekstid esindavad ilukirjandust, publitsistikat ja populaarteadust. Kirjandiosas tuleb õpilasel kirjutada umbes 400sõnaline arutlev tekst.

Eesti keele teise keelena eksam kestab tänasest kolmapäevani. Eksam koosneb kirjalikust ja suulisest osast. Eksami kirjalik osa toimub täna ja suuline osa kõigil kolmel eksamipäeval. Eksamil mõõdetakse õpilase keeleoskustaset ja selle edukal sooritamisel väljastatakse eksaminandile eesti keele B2-taseme tunnistus.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama eesti keele, võõrkeele ja matemaatika riigieksami.

Eksamiperioodi alguse puhul tervitas täna hommikul raadio vahendusel eksaminande haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi. 

Sihtasutuse Innove korraldatavatele riigieksamitele registreerus tänavu 10 471 eksaminandi. Esmased eksamitulemused avalikustatakse 19. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles