Pärnumaa lapsed olid agarad matetalgulised

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Eestis esimest korda korraldatud matemaatika harjutamise võistlus Matetalgud on nüüd lõppenud, kolm kuud kestnud võistluses olid Pärnumaa õpilased väga edukad.

Ühtekokku 1045 osalenud klassi hulgas lõpetas Pärnumaa kaks kooli esikümnes: Mai kooli 3.b klass oli neljas ja Vanalinna kooli 4.a kuues. Kaugele ei jäänud Ülejõe 2.a klass, mis tuli 11. kohale, Lõpe 2.–4. klass aga platseerus 12. kohale.

Matetalgute projektikoordinaator Mariliis Rebane ütles, et Matetalgutel osales rohkem kui 70 protsenti Eesti koolidest ja nii õpetajad, õpilased kui ka lapsevanemad on andnud võistluse kohta palju kiitvat tagasisidet.

Samaaegselt toimus võistlus Rootsis, Taanis ja Norras, esimesed Matetalgud olid eelmise aasta sügisel Soomes. Rebase ütlust mööda on võistlus Eesti õpilaste seas teistes riikidega võrreldes märgatavalt rohkem elevust tekitanud. „On selge, et siinsed koolid suhtuvad kirglikult haridussüsteemi uuendamisse ja klassiruumis tehnoloogia kasutusele võtmisse,“ lisas ta.

Võistluse esmased eesmärgid olid lapsi lõbusal moel õppima motiveerida ja aidata kaasa digitaalsete õppevahendite kasutusele võtmisele Eesti algkoolides. Selle projekti raames oli kõigil Eesti koolidel võimalus kasutada tasuta 10monkeys Math Worldi õppekeskkonda. Võistluse korraldas 10monkeys ühes Lenovo ja Taibulaga. Tänu koostööpartneritele jagati võistluse jooksul nii nädala- kui ka peaauhindu, mille abil õnnestus lapsi veelgi enam motiveerida.

10monkeys on hariduslike mängude arendaja, kes loob matemaatika õppimise rakendusi lastele. 10monkeys.com’i õpetlikud mängud on ehitatud üles soomlaste pedagoogikale toetudes ja neid kasutatakse ülemaailmselt koolides õppevahenditena ja kodudes harjutamise viisina. 10monkeys Math World on 2012. aastal arendatud koolidele mõeldud mänguline matemaatika harjutusprogramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles