Keskkonnaministeerium juhib tähelepanu ohutule lõkketegemisele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmete põletamine.
Jäätmete põletamine. Foto: Ants Liigus

Sellest nädalast algas kampaania "Säästad või saastad?", mis juhib elanike tähelepanu ohutule lõkketegemisele. Kampaania eesmärk on tõsta elanike teadlikkust ja anda teavet, kuidas jäätmetega keskkonnasõbralikult käituda ja millised on jäätmete äraandmise väljavaated.

Keskkonnainspektsioon puutub jäätmete põletamise probleemiga üsna sageli kokku. Ilmade soojenedes tavatsevad inimesed koristustöödega algust teha. Suurpuhastuse käigus tekib aga alati jäätmeid, millest tihti soovitakse vabaneda põletamise teel. Koduses majapidamises on sobimatute jäätmete põletamisega tekkivate ohtlike ainete heitkogused märkimisväärsed ja põletamisel tekkivad ühendid on ohtlikud mitmel põhjusel. Nendega seostatakse ka terviseprobleeme, vahendas keskkonnaministeerium.

Oluline on teada, et keskkonnakaitseliselt on aktseptitav vaid töötlemata/immutamata puidu ja paberi põletamine. Kõige muu põletamisel paiskuvad õhku ohtlikud ained, mis kahjustavad inimeste tervist ja keskkonda.

Kampaania veebilehelt www.lõke.ee leiab rohkelt infot prügi põletamise ohtlikkuse ja loodussõbraliku jäätmekäitluse kohta.

Parim viis tekkivate jäätmetega toime tulla on need liigiti sortida ja viia vastavasse konteinerisse või kogumispunkti.

Projekti viib ellu MTÜ Ökomeedia ja keskkonnaministeerium koos allasutustega on koostööpartner. Projekti rahastab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles