Juhtkiri: Võimuliit jätkab oma ajamist

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Rahandusminister Sven Sester (IRL) kutsus laua taha kokku majutusteenuste maksuerisusega seotud osapooled. Äripäev tõdes, et ümarlaual (mis polnudki ümar) kuulati ära argumendid, lubadusi ei antud ja kõlama jäi mõte, et koalitsioonilepingut tuleb täita. Seega jätkab võimuliit oma ajamist ja valmistub astuma rehale, mida on juba saanud maitsta Läti ja Leedu valitsus.

Jätkub kuuldud jutt, et maksutõusud midagi oluliselt ei mõjuta ja turismi edendamisele saab riik muul viisil kaasa aidata. Mõistagi seda ”muud viisi“ ei täpsustata.

Hotelliliit esitas viis väidet, miks on vaja käibemaksuerisust: süveneb palgavaesus, Eesti majutusettevõtetel ei ole Baltimaade võrdluses hinnatõusuks ruumi, ebakindlus transpordiühendustes pärsib turismi, 25 Euroopa riiki on käibemaksuerisuse kehtestanud ja kaks kolmandikku Eestit külastavatest turistidest on hinnatundlikud puhkuseturistid. Kõigile neile väidetele oli Sesteril vastuväiteid, alates sellest, et madalapalgaliste tagasimakse ja tööjõumaksude langetamine kasvatab töötajate sissetulekut. Siinkohal ei arvesta minister üldse sellega, et kui majutusasutused jäävad kiratsema, peavad vähendama töötajaid või uksed hoopis sulgema, pole enam neidki madalapalgalisi, kellele midagi tagasi maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles