Valitsus otsib alternatiivi kütuseaktsiisi tõusule

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Peaminister Taavi Rõivase (pildil) kinnitusel otsib valitsus võimalust, et kütuseaktsiisi 2019. aastal mitte tõsta, ning kaalub väga tõsiselt ka majutusasutuste käibemaksusoodustuse kaotamist järk-järgult.

Rõivas ütles eile riigikogu infotunnis, et kütuseaktsiisi tõstmise teemal on olnud väga sisulist ja argumenteeritud kriitikat, mida tuleb otsuste tegemise eel arvestada. “Samas on olnud kahjuks ka sellist küllalt lahmivat ja kohati kahjuks isegi isiklikuks minevat kriitikat ja selle pärast on mul ausalt öeldes päris kurb,” lausus ta.

Rõivas mõistvat enda sõnul, et isegi kui kütusehind tõuseb suhteliselt vähe ehk umbes viis senti aastas, võib see tekitada inimestes rahulolematust. “Aga kindlasti ei ole see põhjus, et öelda, et kõik muu tuleb Eestis jätta paigalseisu ja see on ainuke Eesti elu defineeriv küsimus,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles