Mudilaste võistulaulmise võitis nelja-aastane Hannalota

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna ja maakonna mudilaste laulukonkursi “Lauluaias 2015. Viisiratast veeretades” peavõidu pälvis solistidest nelja-aastane Hannalota Hallast Pärnu lasteaiast Trall.
Pärnu linna ja maakonna mudilaste laulukonkursi “Lauluaias 2015. Viisiratast veeretades” peavõidu pälvis solistidest nelja-aastane Hannalota Hallast Pärnu lasteaiast Trall. Foto: Erakogu

Raeküla Vanakooli keskuses toimus aprilli viimasel õhtul Pärnumaa koolieelikute lauluvõistluse “Lauluaias 2015. Viisiratast veeretades” lõppkontsert, kus ühtlasi tunnustati eelvoorudes enim välja paistnud soliste ja ansambleid ning jagati välja grand prix’d.

Ansamblite peavõidu pälvis nime Mõnusad, Armsad ja Ilusad taha peitunud mudilaste kollektiiv Pärnu Mai lasteaiast. Ansamblis laulsid Grita Gofman, Kristin Tohv, Ekke Keskküla, Sander Kallas, Heidi Saulep, Ramona Pajusaar, Elon-Cristof Sallaste, kes esitasid oma juhendaja Kairi Kuuse laulu “Mina elan Pärnu linnas”.

Solistide grand prix’ võitis nelja-aastane Hannalota Hallast Pärnu lasteaiast Trall. Hannalota laulis Anneli Meesaki laulu “Käes on mai” ja teda juhendas Hilja Vainula.

Võistulaulmisest olid oodatud osa võtma kõigi Pärnu linna ja maakonna lasteaedade, huvikoolide ja rahvamajade mudilasringide solistid ja ansamblid, samuti omapäi kodus ema-isaga harjutajad.

Raeküla Vanakooli keskuse juhataja Piia Karro-Selg lausus, et osavõtjate arv oli sama mis eelmistel aastatel. Võistulaulmisest võttis osa 56 solisti, kellest lõppkontserdile valiti esinema 17. Viie ansambli seast pääses finaalkontserdile kolm ansamblit.

Selg avaldas heameelt, et Pärnu linna kõrval on alati osalejaid linnaümbruse omavalitsustest.

Eelvoorude ja finaali vahele jäeti paar nädalat, et juhendajad ja lapsed saaksid esitust veel paremaks lihvida, ja kui eelvoorud toimusid tempoka konkursina, siis finaal nägi välja kui ilus ja pidulik kontsert.

Väikeste lauljate esituste vahepalaks laulis Raeküla naiste ansambel Leevikesed kevadelaule, see oli kollektiivi esimene ülesastumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles