Valmib täiskomplekt Vändra kihelkonna rahvarõivastest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Inna Raud tutvustas Kurgjal 19. ja 20. sajandi Vändra kihelkonna rahvarõivaid.
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Inna Raud tutvustas Kurgjal 19. ja 20. sajandi Vändra kihelkonna rahvarõivaid. Foto: Ants Liigus

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili lektor Inna Raud tutvustas Kurgja talumuuseumis konverentsil rahvarõivaid, mida kanti 19. ja 20. sajandil Vändra kihelkonnas.

Vändra ja Kurgja esmamainimisest möödub 500 aastat, seepärast oli väljapanek päevakajaline ja tähtpäevahõnguline. Esitletud komplektid ja esemed on valmistatud algallikate põhjal ja omaaegset tehnoloogiat järgides.

“Neli aastat olen tegelnud oma abilistega nende komplektidega, praegu lõpetame kolme mehe komplekti, mis mais lähevad pildistamisele. Üks tüdruku komplekt tuleb ja kui hästi läheb, siis ühe väikese tüdruku kleit ka,” selgitas Raud oma plaane, mis päädivad raamatu koostamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles