Pärnu Sadam tahab Jannseni kaubasadamas tööd jätkata

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse aastat tagasi andis volikogu AS Pärnu Sadamale maad, et ettevõte Jannseni tänava ääres kaubasadama tegevuse lõpetaks ja Vana-Pärnusse koliks. Nüüd on arutlusel planeering kaubasadama töö jätkamiseks.
Seitse aastat tagasi andis volikogu AS Pärnu Sadamale maad, et ettevõte Jannseni tänava ääres kaubasadama tegevuse lõpetaks ja Vana-Pärnusse koliks. Nüüd on arutlusel planeering kaubasadama töö jätkamiseks. Foto: Ants Liigus

Pärnu Postimehes 02.05.2015, 06.05.2015 ja 13.05.2015 avaldatud artiklid sisaldavad Pärnu Sadama kohta ebaõigeid faktiväiteid. Pärnu Sadam ei ole Pärnu linna ees võetud kohustusi ega antud lubadusi rikkunud ja on täitnud nõuetekohaselt Jannseni kaiga seonduvaid lepingulisi kohustusi.

Pärnu Sadam ei ole saanud Pärnu linnalt tasuta maad Vana-Pärnus, vaid on Roostiku 8 kinnistu linnalt ostnud. Samuti ei ole Pärnu Sadam linnaelanikke petnud või kuidagi nende huve või nõudmisi eiranud, vaid on leppinud Pärnu linnaga kokku Jannseni kail lahtise puistekauba laadimise, lahtise ladustamise ning sisse- ja väljaveo lõpetamise osas ning seda kokkulepet ka tähtaegselt täitnud.

Samuti on mainitud artiklites avaldatud valeinformatsiooni nii kehtiva Pärnu linna üldplaneeringu 2001–2025, J. V. Jannseni 44, 46 ja 50a detailplaneeringu kui keskkonnamõjude strateegiliste hindamise vajalikkuse kohta koostatud ekspertarvamuse kohta.

Advokaadibüroo Rask, AS Pärnu Sadama nimel

AS Pärnu Sadam tahab Jannseni kaubasadama kaudu moodulmaju, puit- ja ehitusmaterjale, saematerjali ja alustel küttepuid vedama hakata ning nende hoidmiseks kaks kilehalli püstitada.

Eelmise aasta 4. augustil algatas Pärnu linnavalitsus J. V. Jannseni 44, 46 ja 50a kinnistu detailplaneeringu, et selgitada välja Jannseni kaubasadama avalikkuse ja omanike jaoks vastuvõetav funktsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles